Angular - perfekt för progressiva webbappar Angular - perfekt för progressiva webbappar

Angular - perfekt för progressiva webbappar

AV Henning Byø

Angular är en perfekt teknik förberedd för progressiva webbappar (PWA). Funktionerna är inbyggda i ramverket, vilket gör att du exempelvis kan uppdatera en sida automatiskt utan att behöva trycka på skicka.

Det är en av flera fördelar med Angular som gör tekniken till ett självklart val när man utvecklar kontrollpaneler och interna system för hantering av innehåll i appar och webbplatser.

“Grundprincipperne i Angular er skræddersyet til at være en progressiv web app.”

Vi utvecklar kontrollpaneler och system i Angular

I Bluebell använder vi främst Angular för att hantera webbplatser och appar via dashboards, men inte till den faktiska mobilapputvecklingen. På detta område är annan teknik bättre.

Angular är ett öppet källsystem och innehåller en bra verktygslåda, förberedd att enkelt bygga funktioner och features, vilket gör utvecklingsprocessen snabbare och billigare.

Google har utvecklat Angular, vilket gör att de flesta redan har god kännedom om vad tekniken erbjuder och Google använder den på många av sina plattformar.

Exempel på webbplatser som använder Angulars möjligheter inkluderar Google Pay, Nasdaq Business, Mastercard, Norwegian och Xbox.

Användarmöjligheter med Angular

Det finns många fördelar med att använda tekniken för progressiva webbappar (PWA), som använder alla funktioner som Angular innehåller. Den låter dig styra både app och webbplats från en kontrollpanel.

På det området är Angular en väldigt smart och prisvärd lösning. De många möjliga funktionerna betyder att mindre måste utvecklas från början och det gör Angular till ett bra val för lösningar där de behövs.

Det finns ramverk för Angular, såsom Cordova och Ionic som gör det möjligt att utveckla appar för iOS och Android. De är dock både tunga lösningar, som kan påverka hastigheten. Dessutom är integrationsmöjligheterna inte optimala.

Angular är utvecklad av Google för att vara en webbapplösning. Google har sedan kommit med plattformslösningen Flutter, och Hummingbird är på väg. Med den övergripande lösningen har de haft alla tre plattformar (iOS, Android och Webb) i åtanke.

Prestanda i framkant

En annan fördel med Angular är dess prestanda när man använder funktionerna, vilket ger en supersnabb lösning för kunden.

Dina mallar ändras till optimerad kod, vilket ger dig fördelen vid kodning från grunden och effektiviteten av att använda mallar. Dessutom kan Angular arbeta med både PHP, .Net och Node.js.

Skalbar

Det är också värt att nämna att Angular ger den perfekta möjligheten att skala varje företag, oavsett kraven för din webbplats eller app. Via modeller som RxJS eller Immutable.js är det möjligt att möta högt ställda datakrav.

Henning Byø
AV Henning Byø
Utvecklingsansvarig

Jag har arbetat med utveckling och IT-projekt i mer än 15 år. Både med enkla och större, avancerade utvecklingsuppdrag. Tidigare har jag arbetat med flera olika framework-system, men Laravel är min klara favorit.