Backend utvecklingBackend utveckling
Backend
Experter i avancerade backend-lösningar

Backend-utveckling

Backend-utveckling är en del av de flesta IT-lösningar, eftersom de flesta webbplatser och applikationer behöver en databas och/eller kontrollpanel.

Backend-delen är kod som finns på servern och fungerar som motorn bakom systemet. Det är därför oerhört viktigt att baksidan utvecklas på ett snabbt, säkert och flexibelt programmeringsspråk. Det är den främsta anledningen till att vi använder Laravel (PHP).

Behöver du en backend utvecklare?

Vi är specialister på att utveckla backend-lösningar som är moderna, flexibla och framtidssäkra. Inga bilar är kraftfulla eller stabila utan en riktigt bra motor. Detsamma gäller för din webbplats eller applikation.

Backend-utveckling kräver utveckling i framkant, för att få tillgång till alla nya funktioner, möjligheter och tekniker på marknaden. Detta är en av de viktiga anledningarna till att vi regelbundet bl.a. besöker konferenser som Laracon, så vi får rätt kunskap och kan leverera cutting edge lösningar till våra kunder.

Om du behöver en dedikerad backend-utvecklare är vi redo att hjälpa dig att bygga en bra lösning som matchar dina behov och de utmaningar som din verksamhet står inför.

Backend till hemsida och app

Utvecklingen av backend för appen och webbplatsen är mycket lika, eftersom båda vanligtvis behöver ladda ner data och innehåll från en databas. På Bluebell utvecklar vi alltid en backend i Laravel.

Om du har både en app och en webbplats eller planerar att ha det, kommer dina system normalt att dela backend, med ett API för varje plattform (kontrollpanel, app och webbplats).

Det betyder att om du till exempel ändrar ett pris i databasen via kontrollpanelen, så uppdateras priset i appen och på webbplatsen.

Backend till hemsida och app

Teknik för backend-utveckling

För utvecklingen av backend använder vi Laravel (PHP) och JavaScript. När backend ska integreras med API, filer och databaser har vi speciell erfarenhet av följande lösningar:

  • Laravel (PHP)
  • JavaScript
  • Firebase
  • Google Cloud SQL
  • Google Cloud Storage
  • Google Compute Engine
  • Amazon AWS

Hög säkerhet

Vi använder Cloudflare för att dölja serverns plats, och är det första skyddet för din backend, app och webbplats. Det är viktigt att ha en hög säkerhetsnivå på din backend, speciellt om du arbetar med känslig datainformation eller är mycket beroende av data i företaget.

I Bluebell arbetar vi alltid med en hög säkerhetsnivå, och använder både Cloudflare, Google/Amazon firewall och 2-stegs verifiering på interna serverns inloggningar.

Cloudflare skyddar mot DDoS-attacker, kan köras via en krypterad anslutning (SSL) och med en firewall. Sammantaget bidrar det till att skydda din server på bästa möjliga sätt.

Vi vill gärna höra mer om ditt projekt!

040-66 88 750
[email protected]