Kotlin utvecklingKotlin utveckling
Kotlin
Native Android-utveckling med Kotlin

Kotlin utveckling

Kotlin är ett flexibelt programmeringsspråk som utvecklats av JetBrains för att vara en modern version av Java-tekniken. När man utvecklar native appar för Android finns det många övervägningar att göra mellan Kotlin och Java. Kotlin är dock tydligt den mest framtidssäkra lösningen. Speciellt efter senaste informationen från Google som framhäver Kotlin som deras favoritprogrammeringsspråk för Android-utveckling.

Lyckligtvis är Kotlin 100% kompatibel med Java, vilket ger stor flexibilitet, särskilt för dem som har en befintlig Java-app.

Få hjälp av dedikerade Kotlin utvecklare

Vi har dedikerade Android utvecklare i teamet som är erfarna i Kotlin och Java. Genom att utvecklarna alltid håller sig väl uppdaterade, t.ex. genom Google Developers Community kan vi erbjuda moderna och avancerade lösningar för dig som kund.

Om du väljer att utveckla appen i Kotlin kommer du att dra nytta av följande fördelar:

  • Modernt kodspråk
  • Mycket säker och flexibel
  • 100% kompatibel med Java
  • Open Source utvecklingsplattform
  • Googles favoritprogrammeringsspråk för Android

Exempel på varumärken som har Kotlin-appar är Twitter, Airbnb, Adobe, Netflix, NY Times och Pinterest, vilket säger en del om hur framtidsäker Kotlin anses vara.

Inom Android-utveckling kommer Kotlin att prioriteras högst. Många nya Jetpack API och funktioner kommer att släppas till Kotlin först. Google I/O 2019

Utveckling i Kotlin vs. Java

Kotlin och Java är mycket lika varandra som programmeringsspråk. Vi rekommenderar definitivt Kotlin om du behöver ha utvecklat en ny app, eftersom det är en mycket modernare lösning.

Så om du vill ha en modern och framtidssäkrad Android-app borde du utveckla den i Kotlin, oavsett om du har en Java-app eller inte. Har du redan en komplex Java-app kan du finjustera den och behålla den som en plattform.

Java och Kotlin är 100% kompatibla med varandra och kan enkelt arbeta tillsammans. En bra lösning är att att skriva om språket från Java till Kotlin i små steg, vilket särskilt ger mening för större och komplexa lösningar.

Utveckling i Kotlin vs. Java swedish
Kotlin
Java
Swift (iOS)
Installationsutrymme
Kotlin
()
Java
()
Swift (iOS)
Kodspråk
Kotlin
()
Java
Swift (iOS)
Perfomance
Kotlin
Java
Swift (iOS)
Pris
Kotlin
Java
Swift (iOS)
Framtidssäkrad
Kotlin
Java
Swift (iOS)
Kilde: Bluebell

Tekniker i samverkan med Kotlin

Vi använder framför allt tekniken Laravel, Firebase och Google Cloud med Kotlin, beroende på vilken lösning du behöver.

Om det ska vara en stand-alone applikation kommer all logik att vara lokal, utan någon annan teknik. Om du behöver en online-databas använder vi Firebase.

Om du behöver en Android-app med både backend och databas använder vi Laravel som backend i Google Cloud. I 9 av 10 fall kommer en backend behövas.

Android Java

Vi vill gärna höra mer om ditt projekt!

+45 71 96 90 01
[email protected]