page_58::pages.vetMAZ
Cross Platform

Flutter utveckling

På Bluebell är vi mycket entusiastiska över plattformsteknologin Flutter, vilket gör det enklare att utveckla användarvänliga appar med kortare utvecklingstid.

Majoriteten av den utvecklade Flutter-koden är kompatibel med både Android och iOS. Detta gör att du kan få en Android- och iOS-app, med kortare utvecklingstid och till ett lägre pris - jämfört med native appar utvecklade i t.ex. Kotlin och Swift.

Vi har specialiserade Flutter-utvecklare i teamet och har arbetat med tekniken redan från deras första release (Alpha v. 0.0.6) och är därmed bland Sveriges mest erfarna inom området.

Flutter är en open source källkodslösning för att utveckla både Android- och iOS-appar. Det garanterar en minskad utvecklingstid och ger snabbare time-to-market för ditt företag.
page_58::pages.CfmGv9

Varför välja Flutter?

Flutter appar är skriven i Dart och Skia Graphics Engine, och koden kan sammanställas för APK och IPA, vilket innebär att den är kompatibel med både Android och iOS.

Med Flutter får du ett modernt och framtidssäkert kodspråk som är perfekt för att bygga användarvänliga applösningar. Detta görs via en modern och mobil ram, enkel åtkomst till layouter och deras heta omlastningsfunktion.

Vem använder Flutter?
Stora varumärken som eBay, BMW, Alibaba, Capital One och New York Times och Sonos är bland de företag som använder Flutter.

Fördelar ved Flutter

Vad är hot reload?

Hot reload är en smart funktion som låter dig live-redigera och arbeta med applikationen så att du kan se dina ändringar direkt. Precis som det fungerar för flera CMS-system där du kan redigera webbplatsen live.

Detta gör utvecklingsprocessen mer enkel och flexibel. Hot reload är en funktion som skiljer Flutter från många andra tekniker. Det finns framförallt följande fördelar med Flutter:

  • Cross platform (utvecklas én app för både Android och iOS)
  • Native performance
  • Hot reload
  • Minskad utvecklingstid
App Ideer

Cross platform vs. native appar

När du utvecklar native appar görs det inom ramarna från tillverkaren (Android och iOS). Det innebär att du måste utveckla två versioner av samma applikation, vilket naturligtvis är mer omfattande. Detta resulterar i en längre utvecklingstid och ett betydlig högre pris för appen.

För plattformsramar som Flutter behöver man bara bygga en app, där koden sedan kan kompileras till två native appar.

Dessutom har Flutter lovande framtidsutsikter, då webbdelen nu är på väg. Appen kommer då även fungera i webbmiljö!

Så vad ska du välja?

Native appar har traditionellt valts för att de anses vara snabbare och 100% anpassningsbara till plattformen. I verkligen kan man utveckla plattformsappar som är så snabba att du knappt kan känna skillnaden som användare. Detsamma kan sägas om användarupplevelsen och den responsiva designen.

Och när plattformsappar är snabbare och därmed billigare, varför välja något annat? Svaret är att i de allra flesta fall är det fördel för plattformsappar. i vissa fall kan dock extra arbete och moduler krävas för att uppnå hastighet och användargränssnitt likt native app, vilket minimerar tidsvinsten.

Sammantaget kommer plattformsteknik som Flutter att vara den föredragna lösningen för de flesta kunder, eftersom pris och utvecklingstid ofta har en betydande inverkan.

Teknologier vi använder

När vi utvecklar appar för kunder är Flutter en av våra främsta tekniker, men vi arbetar också på de officiella programmeringsspråken Kotlin och Swift.

Android Java
Android Java

Behöver du utveckla en ny app?

Eller arbeta vidare på en existerande applikation?

+45 71 96 90 01
[email protected]